När tredje ljuset brinner...
Publicerat den

Veckorna rullar på nu. Det går hiskeligt fort, tycker ni inte? ;)
I veckan som var har jag bakat lite, firat lucia på jobbet, haft personalfest, varit på glöggfika och julrimmat till julklapparna. Nu är det sista jobbveckan innan jag packar ihop för drygt 1 vecka i Sthlm, såååå välbehövligt!!!
Var ska ni fira jul?










Andra advent
Publicerat den

God morgon mina kära ;-)

Min Hubby har problem med smärta och bortdomnade händer och armar under vissa nätter, inatt var en sån natt. Tycker så synd om honom ❤️
Inte bara det gör att det är extra tungt just nu, längtar verkligen till ledigheten i jul.
Imorse kunde jag inte somna om när han åkte till jobbet så jag var uppe med tuppen. Har tänt andra ljuset, druckit te, tittat på julkalendern och Nyhetsmorgon. Ska fixa frukost snart, skriva lite julkort och sen tror jag att det blir lite LCHF-lussebullsbak. 
En lugn söndag med andra ord, precis vad mitt inre behöver just nu.
Hoppas ni får en fin söndag!






Decembermornar
Publicerat den

 
 
Enligt mig så har nu de oficiellt mysigaste mornarna börjat. Decembermornar = Julkalendern. Mitt jobbschema ser ut som så för tillfället att jag inte går hemifrån förrän kl 9:00 4 av 5 dagar så jag har världens bästa mornar just nu.
Jag går upp kl 7, sätter på te-vatten, skär en klyfta citron och pressar den i min temugg, har i några droppar hunung och sist det varma vattnet. Varmt citronvatten är magiskt gott!
Sen tänder jag aventsljusstaken, sveper filten om mig och sätter på tvn lagom till 7:15 då Barna Hedenhös börjar.
 
 
Nu kan jag hänga med i samtalen med barnen på jobbet också, fast det gäller att inte avslöja nåt då vissa barn ju ser avsnittet på kvällen istället ;-)
 
 
 
 
 



Adventsfika
Publicerat den

 
 
I söndags kom Hubbys familj över på julbak och adventsfika, myyyys! Dock hade vi haft fest natten innan så några var ju liiiiite sega ;-)
 

8 personer, två hundar och en katt på 42 kvm, finns det hjärterum finns det stjärterum :)
 
 



Nu är det jul här i vårt hus ♥
Publicerat den

 
 
Nur har jag julpyntat i vårt hem, jag älskar det! I lördags satte jag igång (Hubby rymde fältet hehe) med julmusik och pyntning i högsta hugg, det är lite nytt för mig att pynta redan vid första advent.
När jag bodde hemma julpyntade vi alltid dagen före julafton, men det fanns en anledning till det. Min lillebror fyller år den 22 december och för att han inte skulle känna att julen "tog över" hans födelsedag så fick det endast finnas adventsljusstakar och stjärnor i fönstrena, allt annat juligt var förbjudet fram till den 23e. Men det var häftigt, för då längtade man extra mycket och förväntningarna höjdes för varje dag som gick :)
 
Men nu ska ni få höra det bästa;
Vi barn var bara med och fixade liiiite, liiite av julpyntet, hjälpte till att sätta granen på plats och så vide men sen var det bums i säng för under natten hände nåt magiskt, hela vårt stora hus förvandlades till ett fantastiskt julhem.
Tänk dig känslan när man som barn vaknar på julaftonsmorgonen och inte kan vänta en sekund längre på att springa ned för trappan för att mötas av en gnistrande gigantisk Kalle Anka-julgran med fantastiskt mycket paket under, gran-girlanger i dörröppningarna, stora röda julkulor i dörrposterna och våra julstrumpor på kaminen med nåt litet morgonpaket i för att kunna fördriva dagen medans mamma och pappa julstökade innan gästerna kom.
Detta älskade jag! På natten möttes självklart vi 3 syskon upp på övervåningen ibland och smög så tyst vi bara kunde (ibland satte vi på oss strumpor för att det lät mindre mot trägolven) och satte oss precis innan kurvan i trappan och tjuvkikade på när mamma strosade runt på mellanvåningen och pyntade, medan pappa satt och slog in paket och rimmade.
Dessa älskade barndomsminnen, och detta är ett av de bästa! Så vill jag ha det när jag och Hubby får barn i framtiden! ♥
 
Köksfönstret ♥