Vardagspyssel
Publicerat den

Fick ihop lite pyssel efter jobbet idag. Oftast går all energi åt på jobbet just nu, längtar såå efter sommaren för att sen kunna starta om på nytt till hösten. Om det hade varit så här permanent hade jag gjort nåt åt min jobbsituation, men nu är det bara fram till sommarsemestern så det är ok. Det är en utmaning, en riktigt tuff utmaning men jag ska fixa det! I'm not giving up!

Det lilla pysslet blev omplantering av en orkidé i en vas istället för en kruka till hallen, think outside the box ;-)







En lördag i bilder
Publicerat den

Igår blev det en promenad runt och under Öresundsbron. Så vackert det var, såå fin utsikt! Här måste vi gå i sommar också :) Dagen avslutades med massa räkor på en avokado och en film som jag somnade till på soffan ❤️













Veckans glädjepiller
Publicerat den

Jag bara älskar att sjunga! Älskar energin, glädjen och gemenskapen. Älskar Gabriel Forss för den glädjespridaren han är och vilket otroligt jobb han gör. Vi är drygt 1000 st körmedlemmar i Sthlm, 500 st här i Malmö och i höstas startade han upp i Göteborg också. 
Endorfiner, endorfiner, endorfiner!! 






The one
Publicerat den


You need me like I need you
We can share our dreams comin' true
I can show you what true love means
Just take my hand ❤️




My heart is on fire
Publicerat den








Pannkaksbrunch
Publicerat den

Imorse fixade jag pannkaksbrunch till mig och Hub. Amerikanska lchf-pannkakor, måste provas!! Dom avnjöts på balkongen i vårsolen tillsammans med dagens tidning och en hemmagjord latte. Söndagslyx delux!







6 pannkakor:
6 ägg
400g cream cheese
1dl mjölk eller kokosmjölk
3 dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
1/2 tsk vaniljpulver
2 tsk kardemumma
0,5 msk honung

Häll ägg, cream cheese och mjölk i en skål, vispa med elvisp.
Häll i resterande ingredienser och vispa ihop. Stek på medelhög värme.
Vi åt pannkakorna med rysk yoghurt, jordgubbar och blåbär!




VIP-bloggare
Publicerat den


För ett par dagar sedan kom jag över en sida på Instagram som heter @sojkawalles. Intresserad som jag är på att skapa nya kontakter och nätverk samt att hitta nya vänner och bekanta här i Malmöregionen, bestämde jag mig för att ge det ett försök. Ett försök till att bli VIP-bloggare alltså.
Jag har ju min Hubby och hans bekantskapskrets men som relativt nyinflyttad har jag inte direkt någon egen. Och jag lovar att Hubby inte alltid är intresserad av att gå på symässor, bloggevent och afternoon teas ;-) så finns det nåt bättre sätt att träffa nya människor på än att vara bland folk?
Inte nog med att jag får möjlighet att gå på olika events och träffa nya människor, jag får en anledning till att fota och blogga ännu mer!!

Såå... jag håller tummarna (och Hubby håller tummarna) för att jag ska bli utvald. Och ni kan ju också hålla tummarna, så får ni nåt ännu roligare att läsa om :)

Vill du också bli VIP-bloggare eller bara vara med på events? Kolla in deras Facebook-sida: https://www.facebook.com/sojkawalles?ref=ts&fref=ts



Världens godaste chokladglass!
Publicerat den

Jag gillar ju att hitta nyttigare alternativ när det kommer till mat och desserter. Kan inte säga att jag lever ett liv helt utan socker (det finns ju dolt socker i mycket) men varken jag eller Hubby använder det när vi lagar mat eller bakar. Vi köper också sällan livsmedel med socker i och läser nästan alltid på innehållsförteckningen samt jämför livsmedlen. Naturligt, utan tillsatser och ekologiskt är det vi brukar gå efter!
Nog om det, här ska ni få recept på typ världens godaste glass:

1 stor portion:
2 frysta bananer (skala och dela innan infrysning)
3-4 msk kakao beroende på tycke och smak
0,5-1 msk honung (smaka av innan du häller i för mkt)
0,5 dl kokosmjölk eller vatten (går säkert med vanlig mjölk också)

Ta fram bananen från frysen ett par minuter innan tillagning.
Mixa den frysta bananen med en mixer, blanda sen i resten av ingredienserna och mixa till en jämn smet. Ställ in i frysen i ca 20-30 min innan serverin., Servera med önskat tillbehör, jag brukar äta glassen med vispad grädde. Mmmums!!!







Ny helg
Publicerat den


En hel helg framför oss, vad ska man börja med? ;-)



Nyupptäckt estet
Publicerat den

Bild från Gabriel Forss Instagram

Nu har äntligen kören satt igång! 

Jag är en nyupptäckt liten estet kan man säga. Jag älskar att sjunga, måla, baka, fota, pyssla, dansa, rita, photoshopa, sy, inreda och ja... skapa och vara kreativ helt enkelt :) 
Sjungit har jag gjort hela mitt liv. Mina föräldrar berättar ofta hur jag redan som bebis kunde sitta nyvaken i spjälsängen och jollra, nynna och skratta. 
Jag var ju antagligen född till detta men har inte riktigt bejakat mina andra estetiska kunskaper innan i livet, utan det har kommit nu på senare år. Guuuud vad gammal jag låter, jag är ju faktiskt bara 27 ;-) 
Egentligen hade jag nog velat hålla på med skapandet mycket mer än vad jag gör, kanske jobba med det i framtiden. Men jag vet inte hur, med vad eller på vilket sätt, nåt tips?

Här är några få smakprov på 2 målningar och några foton jag fotat med iphonen:


























Jag är långt ifrån ett proffs men jag tycker det är superkul och skulle vilja utveckla alla mina estetiska sidor :)



Kladdkaka
Publicerat den

Jag har minskat på socker, kolhydrater och gluten rejält. Äter väldigt sällan något av ovanstående dels för att jag får sömnsvårigheter, blir illamående, rastlös och seg, men också för att min kropp svullnar upp som en ballong. Jag har hittat många substitut i bland annat lchf- och paleomaten som jag till och med tycker är godare än "vanlig" husmanskost. 
Det här med socker är verkligen inte min grej. Igår åt jag en kycklinggryta med mango shutney i, och gissa vad illamående jag blev efter det!

Till alla hjärtans dag gjorde jag en slags kladdkaka. Sambon och hans familj godkände den utan tvekan!

Recept:

200g mörk choklad. Minst 70%. Jag har använt mintchoklad en gång och vanlig mörk en annan
200 g smör
1 tsk vaniljpulver
4 ägg
Ca 1 msk honung (smaka dig fram)

Smält smör och choklad på låg värme.
Vispa ihop ägg, vaniljpulvret och honungen riktigt luftigt.
Häll chokladsmeten i äggsmeten och vispa ihop.
Häll i en form och grädda i 200 grader i 6 minuter-8 min
Förvara kallt innan servering.

Den är väldigt mäktig men sååå god. Vi åt den tillsammans med grädde och mosade varma hallon.






Helg
Publicerat den

Varannan fredag slutar jag halv ett och det bästa just nu är att åka hem, fixa en riktigt god latte, dra på sig mjukisarna, halvligga i sängen och slötitta på Gossip Girl samtidigt som man smuttar på kaffet. Det är vardagslyx för mig just nu. Jobbet tar mycket energi för tillfället så att kunna slappna av sådär och bara göra inget, kunna ladda batterierna inför helgen är guld värt! :) 
Här kommer ett litet bildregn för de senaste dagarna:











Balkonghäng, Gossip Girl, Smoothie, träning. Har för övrigt kommit fram till att jag ska trimma mina armar lite mer ;-)